Vær forsigtig med afbetaling og nemme lån 

Penge- og Pensionspanelet har i 2008 gennemført en analyse af unge 18-25 åriges forhold til lån og opsparing. Du kan læse mere om undersøgelsen og dens resultater på panelets hjemmeside.

Resultaterne viser, at unge 18-25 årige generelt handler økonomisk fornuftigt. Dette gælder dog ikke alle unge, og hvis målet er at få unge til at handle mere økonomisk fornuftigt. Der er plads til forbedringer for de fleste ugen hvis man vil være chef for din egen økonomi.

Teenage Boss - Undersøgelsens resultater

Undersøgelsen viser blandt andet, at unge kan inddeles i tre grupper, vurderet ud fra deres adfærd og opfattelser, når det drejer sig om forbrugslån og opsparing:

Finansielt svageste unge oplever ind imellem pengenød og køber relativt ofte på kredit. De har samtidig sværest ved
Finansielt stærkeste ungeoplever sjældnere pengenød og og går sjældent efter nemme lån køb på kredit.Desuden har de en noget
Mellem de to grupper befinder de middelstærke unge sig. 

10 gode råd der forebygger nemme lån

Ti gode råd til den unge forbruger


Undersøgelsens resultater giver anbefalinger og gode råd til de unge. Penge- og Pensionspanelet har blandt andet udarbejdet en budgetberegner, som kan hjælpe med at lægge budget. Du kan læse mere om undersøgelsen, panelets anbefalinger, gode råd og hente budgetberegneren deres hjemmeside hvis du vil have succes som teenage boss.
       


 
sof | vn | bi