Finansiering: Fokus på udgifterne

Det forekommer altid svært eller vanskeligt at begrænse sine udgifterne og holde sig til et budget. Men ofte er der mange ting der kan gøres. Små praktiske ændringer af ens forbrug kan ofte gøre hverdagen økonomisk lettere. Ændringer som kan reducere dine udgifter mere end du forventer.

Lav en strategi for dit forbrug

Beslut dig for at du skal undgå at låne penge til dit forbrug. Begræns kredit, så meget du overhovedet kan. Start med at betale alt hvad du køber kontant, så langt det er muligt. Det lyder gammeldags, men det er et godt princip, som kan bringe dig langt. Hvis du skal låne så vær omhyggelig med, hvor og af hvem du låner penge af. Alle kan komme i vanskeligheder med lånte penge, når vi handler på kredit. Det gælder både store og små beløb. Vi kan alle se de vanskeligheder bankerne er kommet i, ved at basere hovedparten af deres virksomhed på lånte penge. Det er de samme spilleregler, der gælder for os som forbrugere. Lånte penge er OK, men i begrænsede mængder kommer man længst. Brug gerne tilbudsaviserne som inspiration for gode indkøb. Og hold øje med prisen på dine boliglån og dine forsikringer. Mobiltelefonen er også en rigtig pengesluger i et stramt budget. 

Køb kontant

Har du kontanter og skal købe, kan du ofte få en god rabat, hvis du kan betale med det samme. Særligt hvis du skal købe hårde hvidevare, Tv eller håndværkerydelser er der god grund til at forhandle om prisen. En forretning vil gerne have kontanter, for det er også den ”billigste” betalingsform for dem, fordi det reducere behovet for at låne til deres drift.

Kontantkøb vil hjælpe dig med at blive en bedre forbruger og handelsmand. Ofte vil det også hjælpe dig med undgå uoverlagte køb, det der hedder impulskøb, medmindre du rent faktisk har pengene til rådighed.        

Kreditkort

Hvis du alligevel beslutter dig for at gøre et kreditkort køb, så tjek din saldo ofte. Mindst en gang hver måned og gerne oftere. Så undgår du at bruge flere penge end du har. Køb på afbetaling er en dyr måde at betale på, fordi omkostningerne ved kontokøb som regel er store.

Overtræk på kontoen er noget bankerne tager sig godt betalt. Prøv at spørge banken hvad det koster. Det skærper opmærksomheden, når man ved hvad det koster.

Dette vil spare dig for en masse unødvendige udgifter. I det hele taget er det en god ide at finde et pengeinstitut, som forstår din økonomi og dine behov. En god økonomisk rådgivning  kan hjælpe dig med, at holde omkostningerne til kredit på et lavt niveau. Et godt råd er at spørge flere pengeinstitutter, så du er sikker på at få gode råd om din økonomi, inden du bestiller et kreditkort.

Hvis du allerede har et kreditkort, og er glad for det, så gå alligevel til din bank og få lavet et serviceeftersyn. Det kan være, at der er nogle nye ordninger, som stiller dig bedre. Og husk at være opmærksom på gebyrerne og prisen for overtræk.         

 
sof | vn | bi