Kostumeideer

Mangler du ideer til den perfekte udklædning

Kig på listen  

Find den figur du vil være til fastelavn, karneval, masquerade eller halloween


Kostumer eller dragter til fastelavn, karneval, masquerade eller halloween

Forestil dig, at du ikke havde nogen konkrete planer for dine børn denne fastelavn ,karneval eller halloween, men de er inviteret til en fest i sidste øjeblik og ikke har et kostume planlagt. Hvis dette sker for dig, ikke gå i panik! Der er nogle ting, du kan gøre ret hurtigt at skabe en cool kostume uden at bruge for meget tid eller penge.

Huske at masker er med til at skabe et kostume. Du kan nemt finde en masse forslag til masker på Internettet som du gratis kan printe og selv lægge farve på sammen med børnene. Derefter kan du klippe dem ud. Brug en snor eller en elastik til at lave fastgørelsen. Glem ikke at skære huller til øjne og næse huller! Eller du kan vælge at lave en maske ud af en papir pose. Brug aldrig plastikposer. Det kan være meget farligt. Kun papir er tilladt til den type maske. Processen er nem. Når masken er dekoreret med masser af farve har du ofte få et rigtigt kreativt maske som vil vække opsigt. Vær sikker på, at masken har en god pasform og sidder godt. Den skal jo helst blive siddende, når du har den på. Husk at der skal være god plads til masser af plads til både ideer og vejrtrækning når du designer en maske.

Det næste skridt er at fokusere på selve kostumet. Husk at det meste tøj kan bruges til at lave et spændende et kostume med. Kun fantasien sætter grænser. For eksempel kan alt brunt tøj bruges til at skabe illusionen af en bjørn.

Hvidt karton eller papir er en af de mest alsidige ting, du kan bruge til en kostume. Det kan skabe en græsk mytologisk karakter, et spøgelse, eller en middelalderlig kriger. Det afhænger fuldstændigt, hvordan dette blad klippe og placeres på kroppen. Hvidt papir er en  stærk og alsidig allieret, når det kommer til at lave en opsigtvækkende kostume som udklædning til fastelavn, karneval eller halloween.

Hvis du kommer til at mangle papir til ekstra ting på din udklædning  kan håndklæder og pudevår der alligevel skal kasseres fint bruges. Tænk på nogle andre emner, du kan have liggende, som du kan bruge. Det kan fx. være tørklæder, strømpebukser eller andre beklædningsgenstande, der ville gøre udklædningen ekstra spændende og sjov.

Udsmykning af kostumet med forskellige farverige ting som kan skaffe fra en hobbyforretning kan løfte kostumet til det helt store og gøre udklædningen til noget enestående. Brug glitter, pailletter, rhinstene, filt, fjer, markører, og andre ting du kan tænke på at føje en ekstra dimension til kostume.

Med lidt opfindsomhed kreativitet, kan I sammen skabe en dragt som kan bruges til fastelavn, karneval og halloween. Nogen gange kan et kostume til dine børn lavet i sidste øjeblik ende med at blive det bedste nogen sinde

Det vil også være noget, som ingen andre har, siden I selv har designet og skabt det. Siden udklædningsfester  som fastelavn, karneval og halloween kun er nogle få gange om året, giver det mening at skabe noget med dine egne to hænder. Alle kan jo bruge masser af penge på et kommercielt gjort kostume, at du kun bruge én gang. Men glæden ved at lave en succes sammen er der ikke meget der kan slå.


Kostumer til Nytårsaften

Se listen med kostumeideer til udklædning

Kostumer til Fastelavn

Se listen med kostumeideer til udklædning

Pas på med teatersminken - fastelavnssminke

Trylle fe til fastelav og karneval

Find flere gode råd og fakta på hjemmesiden om miljø og sundhed. Undgå at bruge voksen sminke til børn. Overdriv ikke brugen af sminke og brug kun typer der lever op til EU´s sikkerhedskrav for sminke. 

Fastelavn, karneval og halloween er tidspunktet for udklædning. Pirater, prinsesser og sørøvere er  snart klar til at slå katten af tønden i håbet om at blive kåret til årets kattekonge. Eventyrlige udklædninger står højt hos de små. Vælger du selv at kaste dig over kreative kreationer, giver Miljøstyrelsen her gode råd til at undgå allergifremkaldende sminke og hobbyprodukter med sundhedsskadelige stoffer.

Der er en reel risiko af at få allergi og hormonforstyrrelser ved brug af fastelavnssminke. Men der er ingen grund til at lade være med at bruge teatersminke (fastelavnssminke). Selvom der kan være risiko for allergi fordi sminke ofte indeholder konserveringsmidler, farvestoffer og parfume.

Det er umuligt at sige, hvem der får allergiske reaktioner. Det er individuelt, hvad vi reagerer på. Når børn og andre sminkes til fastelavn, teater eller lignende er det ofte større områder på huden, der helt dækkes med farve. Det betyder at huden udsættes for kemiske stoffer i det tidsrum, hvor sminken sidder på huden. Heldigvis det ofte kun få gange om året, at huden udsættes så massivt for stofferne. Det er dog ikke muligt at gardere sig 100 procent mod allergirisikoen.

7 Tips om brug af sminke til fastelavn, karneval eller halloween

  1. Køb kun CE-mærket sminke. CE-Mærket er garanti for, at produktet lever op til de krav til sundhed og sikkerhed, der gælder for legetøj.
  2. Køb teatersminke uden parfume for at nedsætte risikoen for allergi. Dette gælder specielt for produkter til børn. Undgå produkter, hvor der i indholdsdeklarationen står ordet parfume, parfum eller aroma. Vær særligt opmærksom på de 26 duftstoffer, som er dokumenteret allergifremkaldende, og som skal være nævnt i indholdsdeklarationen.
  3. Køb kun teatersminke, der har en indholdsdeklaration. Hvis indholdsdeklarationen ikke er på sminken, skal den være vedlagt eller kunne fås i butikken.
  4. Kest sminken på et lille område af huden hver gang, før du bruger den. Lad sminken sidde et døgn. Tjek huden for rødmen. Hvis huden blive irriteret eller rød, skal du lade være med at bruge sminken.
  5. Undgå at bruge sminke på hud der er irriteret eller med eksem. Der er en øget risiko for at udvikle allergi.
  6. Brug kun sminken til det, den er beregnet til. Undgå at smøre ansigtsfarver på læberne og omkring øjnene
  7.  Brug en fed creme under sminken. Det beskytter huden og gør det nemmere at få sminken af igen. Rens huden grundigt, når legen er forbi med vand og sæbe eller rensecreme og vand. Smør huden ind i en mild og plejende uparfumeret creme bagefter.

Fastelavnssminke 2011 - Farlig kemi i børnesminke

Hvert år tester og declarerer Informationscenter for Miljø og Sundhed en række produkter til ansigtsmaling og sminke til børn.  Du kan se resultatet af declarationstesten her.Igen i år har det vist sig at kun 4 produkter ud af 66 er helt fri for skadelige kemikalier.

CE står for Communautés Européennes (De europæiske fællesskaber) 

CE-mærkningen er indført af Europa-Kommissionen. Standarderne beskriver, hvordan kravene til miljø, sundhed og sikkerhed skal overholdes.. Kommissionen, fastlægger betingelserne for brug af mærkningen i direktiver. Direktiverne gælder også i Norge, Island og Liechtenstein. CE-mærkningen sikre et fælles sikkerhedsniveau for produkter der handles i EU.
Det er producenten eller dennes repræsentant i EU, der har ansvaret for korrekt CE-mærkning
.

Kostumer til Karneval

Se listen med kostumeideer til udklædning

Kostumer til Halloween

Se listen med kostumeideer til udklædning

Halloween festudsmykning og planlægningsguide

Halloween er en af USA's mest populære festdage. Det har bredt sig til mange vestlige lande. Danmark er et af dem, Og det fortsætter med at vokse for hvert år der går. I dag er dagen hvor man fejre halloween en af de helt store dage hvor der arrangeres kæmpe store og sjove fester. Hvis du overvejer at planlægge en halloween eller kostumefest i år, er der flere ting, du kan gøre for at sikre, at den er den spookiest og den sjove fest i mands minde.

Græskar lanterne - Jack- o- lanternFørst og fremmest, du vil være sikker på du opbygger en følelse af både fest og "uhyggelig"  atmosfære i dit hjem, så alle hurtigt kommer i den rette stemning som gemmer sig i Halloween traditionen. Dekorere huset med falske spindelvæv. Lav evt. nogle falske gravsten på vejen ind til huset eller lejligheden. Er du rigtig avanceret sørger du for at der i ly af mørket suppleres med noget uhyggeligt musik eller lydeffekter. Dette vil sikre, at vejen til dit hus eller lejlighed får præg af en tidligere gravplads. Det er den perfekte ramme for en rigtig "U" hyggelig halloween fest.

Glem ikke maden til festen. Søg efter nogle rigtige uhyggelige opskrifter på Internettet. Der er helt sikkert nogle vidunderligt skræmmende opskrifter til rådighed der kan give en almindelig party snack en ny skræmmende drejning. Gå efter nogle opskrifter for "blodrøde punch" og andre gode ideer såsom knogle formede småkager og andre gustne ting du kan finde på.

Det er alle disse ting som forstærker gyset og skaber den rette stemning. Husk især på belysningen. Den er meget, især når det kommer til halloween. Prøv at holde den lyset dæmpet. Brug nogle cool orangerøde farvede lys, eller endog sorte (ultraviolette) lys til at give huset en uhyggelig glød. Store levende lys rigtig gode til at skabe den rigtige stemning. Men vær opmærksom på brandfaren. Så vær sikker på, at de er placeret så der ikke er risiko for brand. Placer dem væk fra områder, hvor børn eller kæledyr kan uheld kan vælte dem eller på anden vis skabe farlige situationer der kan føre til brand. Selvfølgelig skal vi ikke glemme, græskar! Skære nogle ansigter som signallygter og placere dem uden for dit hjem. Det kan være i opgangen, i havegangen, på veranda og i dit hjem.

Når du har dekoreret og udsmykket dit hjem og fået banket nogle halloween snacks sammen, er det tid til at fastlægge temaet for festen. Du kan gøre det til et 70'erne eller 80'erne tema, en hekse og troldmænd tema, et retro TV show tema, eller hvad som helst du kan forestille dig. Bare det er et tema, du synes kunne være sjovt netop i år. Men der er jo heller ikke noget i vejen for at det bare er halloween fest med temaet "kom som du er". Lad dig selv og gæsterne blive overrasket over alle de vidunderlige kostume idéer folk kommer op med.

Byg stemningen op under festen ved at køre en skræmmende film på dit hjemmebiografen eller på TVét. Lidt uhygge i baggrunden giver lidt ekstra stemning. Kan du få fat i noget tøris eller en røgkanon er det en super god idé. Kunstig tåge kan give en fantastisk stemning. Specielt når huset eller dele af lejligheden ligger hen i tåget og isnende atmosfære. Bruger du tøris i så fyld det i en stor køler, og fyld køleren med vand. Placer køleren så tørisen og vandet kan skabe en reaktion der ligner rullende tåge og medvirke til at øge uhyggen. De samme effekter kan man opnå med en røgkanon som måske er nemmere at få fat på eller leje. Med lidt fantasi og planlægning er der fine muligheder for at skabe en rigtig glimrende og "U" hyggelig halloweenfest som gæsterne vil huske i lang tid.

.

Kostumer til Rollespil

Se listen med kostumeideer til udklædning