Garmin, TomTom, Navigon og Mio viser vej


Planlæg din ”Kør selv ferie” med en GPS navigator

Når du inden længe begynder sommerens KØR SELV FERIE til et sted i Europa, har du en fantastisk mulighed for at få nogle ekstra oplevelser på turen mod bestemmelsesstedet. Er du den heldige ejer at  et elektroniske navigationsanlæg en GPS af mærket Garmin, TomTom eller Navigon -  så kan du krydre turen med oplevelser som oplevelser som andre køreglade mennesker har lagt på de hjemmesider

GPS entusiaster har oprettet. Fænomenet hedder "Interesselister". POI - point off interest. Brugersiderne finder du her:
Der er sikkert flere steder på Internettet hvor der kan udveksles interessefiler til Garmin, TomTom,Navigon eller MIO. Men de tre nævnte er et godt sted at starte.I de sidste par år er der komme mange fabrikater på markedet og der konkurreres hårdt på pris. Generelt er der masser af af positive ting at sige om de nye vejvisere. Alle fungerer godt og er lette at bruge og betjene og alle har kan fås med dansk tale. Prisen spiller en for de fleste en rolle men det er en god ide at gøre sig klar over  hvad man har brug for. Prisspændet for Garmin, TomTom, Blaupunkt eller Navigion er meget forskellig. For GPSanlæg trækker omkostninger med sig hvis man som bruger ønsker at have et anlæg der altid har de nyeste vejkort. Dermed ikke sagt, at man kan være sikker på at få et godt anlæg, blot man køber et dyrt et. I Europa findes nogle få leverandører  af kortmateriale til GPS anlæg. Disse leverandører leverer udmærkede kort, men der er næsten altid forskel på hvornår de hvornår de er opdaterede. Og der kan være forskelle på, hvilke lande der er med i kortmaterialet når GPS kortet bliver opdateret. Så det er vigtigt at gøre sig klart, hvilke lande man gerne vil have kort over.

Kortmaterialet er i alle nye GPSér installeret i anlægget fra fabrikkens side. Men det betyder ikke altid at det er sidste nye kortversion man får ved købet. I nogle tilfælde følger der en CD med som indeholder en opdatering  som man kan overføre til GPS´3n via sin PCér.  Nogle kan også kun have enkelte lande installeret det kan fx være Skandinavien. I disse tilfælde skal man selv opdatere det elektroniske kort for de resterende lande fx resten af Europa, hvis man udvidet det køre område, som leverandøren har udvalgt. Det kan i sådanne tilfælde være nødvendigt at købe et ekstra et ekstra hukommelseskort som skal lægges til prisen for anlægget.

GPS - mere end bare en vejviser

De nye anlæg er som regel forsynet med en stor farveskærm, der er pegefølsom. Det betyder, at man blot ved at pege på menuer på skærmen kan betjene anlægget. Det er vigtigt at den GPSnavigatoren altid har menuerne er på dansk. Det er også en god idé at  sikre sig at anlægget bliver leveret med dansk tale M/K.

Hvis du skal gå efter en god faciliteter som er meget nyttig er det trafikmeldinger, der automatisk dukker op og giver forsalg til omlægning af ruten, hvis en vej er spærret som følge af vejarbejde eller trafikulykker mv. Det er også en god ide at GPSéren har en godt batteri indbygget så man kan tage den med i lommen, når man går tur i en storby hvor det kan være lidt af en udfordring at finde tilbage til sin bil. GPSén kan være en rigtig god følgesvend nå man skal finde tilbage til det sted hvor man parkerede sin bil.

De fleste navigationsanlæg er nemme at flytte fra bil til bil. Det er smart at tage sin GPS med på fly ferie hvor man planlægger at leje bil er en bil ved destinationen. Et medbragt navigationsanlæg vil hurtigt vise sig at være så genial en indretning så man slet ikke forstår, hvordan man har kunnet leve foruden.

GPS med på ferie - 10 tips

Her har du et en lille tjekliste som kan være nyttig når du planlægger turen: Blaupunkt, Nvigon, Garmin, TomTom,  POI  Point of Interest, POI editor, Garmin POI loader, Interessepunkter (POI),Gps,garmin, tomtom, garmin gps, tomtom one,gps navigation, garmin nuvi, gps navigator,garmin navigator, tomtom go,auto gps,gps receiver,gps systems,gps tomtom,gps system, nuvi gps,tomtom 910,tomtom navigation,bluetooth gps,garmin 350,portable gps,car gps,garmin nuvi 350,magellan gps,mobile gps,navigon,pda gps,garmin etrex