Billige Kør Selv Ferier i Europa


Planlægning af ”Kør selv ferie” i Europa

Vi er vant til at kunne klage over rejser, der er faldet uheldigt ud, eller hvor ydelserne langt fra har stået mål med det forventede. Men når du tager på ”Kør selv ferie”, gælder der nogle andre spilleregler. Så det er meget vigtigt, at du overvejer det faktum, at utilfredshed med en feriebolig du selv har booket over Internettet er dit eget problem. Sådanne sager kan du fx. ikke få  behandlet som klagesag i Rejseankenævnet. Hvis du vil være fri for sådanne oplevelser, skal du finde dig en god rejsearrangør, der kan hjælpe dig med planlægningen. Det koster måske lidt ekstra penge. Men de kan være givet godt ud, hvis uheldet er ude. 

For at få en sag optaget i Rejseankenævnet er det afgørende at: 

Find dit feriemål og planlæg din rejserute

Feriemålet og rejseruten vil ofte give en god ide om de udfordringer, der er på turen. Det er en god ide, at gøre turen frem til rejsemålet til en del af ferien.Se fx denne tur til Nordkapp.

Køreplanen bør følge de største veje, selvom det måske er en længere vej. Der er altid mulighed for at køre fra motorvejen og tage en tur ind i landet, hvis man synes, der er behov for det. Ofte er det en god ide at søge efter overnatning væk fra hovedvejene. Her finder man de mindre og billigere hoteller, der ofte servere rigtig god mad til overkommelige priser. Her kan en GPS kan være en rigtig god hjælp

Husk at tjekke om de veje og bjergpas, som passeres, er åbne. Vejarbejde kan i perioder give voldsomme trafikproblemer. Især i de perioder hvor hele Europa skal på ”ferie”.

Synes du, at det er for langt at sidde bag et rat helt til Sydfrankrig eller Italien? Så kunne løsningen være AutoTog. Vælger I at bruge AutoTog, kan I  nøjes med at køre til Hamburg eller Berlin. Her bliver bilen så sat på toget, og I sætter jer ind i det samme tog i en hyggelig liggevognskupé med plads til 5 personer eller en lækker sovevognskupé med plads til 3, egen håndvask og med brusebad i vognen. Og så går det bare sydover. Toget kører kun om natten, så det er en meget effektiv rejseform. 

Lav dit feriebudget

Ferie koster penge, og det er derfor en rigtig god ide at begynde budgetlægningen i god tid. Hvem ved, det kan være at nogle gode ideer dukker op, som koster lidt mere end budgettet rækker til.  Måske bliver man nødt til at justere lidt på ferieambitionen. Men hvis man starter planlægningen i god tid, så er det næsten altid muligt over nogle måneder at sætte lidt ekstra til side til ferien. Et feriebudget kan laves på mange måder. Og der er ikke nogen måde, der er bedre end en anden. Det eneste man skal huske er, at et feriebudget er en ferieplan omsat til penge. Og det betyder, at alt det du gerne vil på ferien koster noget i kr. og øre.

Når du lægger dit feriebudget, skal du huske at indregne:

I Tyskland, Holland og Belgien er det gratis at køre på motorvejene. Men sådan er det ikke i alle europæiske lande. I Italien, Frankrig, Østrig, Spanien, Slovenien og på enkelte hurtige veje i Ungarn skal der betales vejafgift motorveje. I Østrig, Schweiz, Tjekkiet og Slovakiet skal der investeres i en særligt mærkat til forruden som bevis på, at man har betalt vejafgift. Disse mærkater købes ved grænseovergange eller på større tankstationer. 

Det kan anbefales at købe ”Vejdirektoratets Europa Guide”. Den indeholder alle relevante oplysninger om kørsel og motorvejspriser i Europa. Guiden kan købes på de fleste tankstationer herhjemme og koster omkring 100 kr. På Vejdirektoratets hjemmeside om trafik kan du se en liste over samtlige benzinpriser i Europa. Men det er i øvrigt en god ide at bruge en GPS til at finde vej med. Den hjælper en over mange problemer og giver mange tips på vejen.
 

Problemer med bilen

Hvis du skal køre til udlandet i din egen bil, skal du huske det røde SOS-kort. Kortet er et bevis på, at du har en dansk kaskoforsikring og giver adgang til autohjælp i udlandet. Det røde SOS-kort kan du få ved i god tid at henvende dig til dit forsikringsselskab, og det kræver naturligvis, at du har tegnet en kaskoforsikring.

Husk også at medbringe bilens registreringsattest og det grønne kort (Internationalt forsikringskort) som du får fra dit forsikringsselskab. Vær opmærksom på at det grønne kort højst gælder et år ad gangen. Tjek derfor hvergang du skal udenlands med bilen at det stadig gælder. Selv om det ikke er lovpligtigt, er det praktisk at have ved hånden hvis du kommer ud for et trafikuheld. Beviset indeholder nemlig alle de oplysninger som myndighederne skal bruge i det pågældende land.

Er du medlem af FDM så spørg dem. De har masser af gode råd, der kan hjælpe dig, hvis du får problemer med bilen. De kan sikkert også tilbyde dig råd om klargøring af din bil, når den skal køre de mange tusinde ekstra kilometer, som en en "kør selv ferie" medfører. Danske bilister kører normalt korte ture. En bil der kun bruges til det, kan godt afsløre nogle kedelige sider af sig selv, på en tur gennem Tyskland med en konstant høj hastighed. Så forbered både bilen og dig selv på ferieturen, så hele turen bliver en uforglemmelig oplevelse.
 

Tjek din rejseforsikring inden afrejsen

Inden du rejser til udlandet, skal du altid undersøge, om du i tilstrækkelig grad er dækket af den offentlige rejsesygesikring eller en privat forsikring. Du skal især være opmærksom på: 

Sørg altid for at være forsikret, når du rejser i udlandet, så du er sikker på at få dækket udgifter i forbindelse med sygdom, tilskadekomst, dødsfald og evt. hjemtransport til Danmark. Trafikuheld og andre alvorlige sygdomme kan meget nemt blive meget kostbart, hvis uheldet er ude. Tjek Udenrigsministeriet hjemmeside for sidste nyt om behov for rejseforsikringer. Her kan du også se, hvad det koster når det går rigtig galt. 

Du skal stadig medbringe pas ved rejser i Europa. Tjek om det er gyldigt i god tid før afrejsen. Er passet udløbet, så gå til din kommunes paskontor og få det fornyet. Regn med at det tager mindst en måned, selv om det ofte går betydeligt hurtigere. Vær opmærksom på at kommunekontorer har en mindre bemanding i ferieperioden, hvor mange pludselig opdager at passet er udløbet. 

Har du ikke-skandinavisk statsborgerskab, er det klogt i god tid at undersøge, om du har brug for visum til det land hvor ferien skal holdes, men også til de lande der skal køres igennem på "Kør selv Ferien".

Tjekliste: 8 gode råd inden kør selv ferien

  1. Start planlægningen  hjemmefra. Gør det til en fælles opgave så alle forventninger er afstemt og I er klar til turen. Undersøg om der er vejarbejde på ruten så I kan styre uden om trafikpropperne.
  2. Husk et godt trafikkort af rigtigt papir. Det kan være et godt supplement til GPS, hvis man har sådan en. Sørg for at GPSén er opdateret med det nyeste kort før turen.
  3. Kigge ud af vinduerne når i kører. En GPS og et godt kort gør det nemt at finde den rigtige vej og gør turen lettere at overskue og mere afslappet. Også hvis elektronikken pludselig svigter. Men sund fornuft og intuition kan også bruges når det viser sig at hverken kort eller GPS rækker.
  4. Ferien er i gang, når i kører hjemmefra. Nyd turen fra første km! Husk at I holder ferie. Det er ikke et spørgsmål om at nå frem hurtigst muligt. Afpas hastigheden til forholdene
  5. Del turen op i passende etaper så turen bliver en oplevelse og til at holde ud for hele familien. Husk at I holder ferie. Overvej en overnatning undervejs. Planlæg så mange detaljer for turen I kan hjemmefra. Så undgår I bruge unødig tid på at finde rundt og især natlogi, når børnene er trætte.
  6. Det kan være en god ide at have en køletaske med lidt vand, mad og frugt. Husk også køkkenrulle og affaldsposer til turen. Det kan være praktisk at have noget skiftetøj ved hånden, hvis der nu spildes eller det der er værre.
  7. Selv om der er meget at tænke på så planlæg også lidt underholdning undervejs. Hvis I ikke vil købe de poser til spil, bøger og andet godt til bagsiden af forsæderne, så kan man lave dem selv med lidt stof og tråd og velcotape.
  8. Vær opmærksom på at børnene sider i skygge. Direkte sol kan være farlig og give hedeslag. Hvis bilen har klimaanlæg, så brug det om nødvendigt. Varmen kan blive ulidelig på en lang køretur sydpå og gøre små og store dårlige. Drik rigeligt. Også selvom I skal stoppe lidt flere gange.

Rejs billigt eller gratis i hele verden


Find din drømmerejse


Ferie med børn


Billige ferie rejser


Billige skiferier i 


Skiferie med børn


Billige flybilletter til hele verden