Udbringning af Pizza - Italiensk Traditionel Pizza


Pizza har sine rødder i Italien. Desværre er det ikke mange lande uden for Italien, der magter at holde sig til holder til de italiense traditioner. Og det er dig der bestemmer om vi skal have den ægete italienske smag tilbage. Du bestemmer når du næste gang du bestemmer dig for at prøve en ægte italiensk pizza. Friskbagt med de rigtige engredienser bagt af en rigtig ægte italiensk pizzahåndværkerer. Husk når du bestiller pizza at få den i en størrelse og smag der passer dig. Der er tradition for at bestille egen egen individuelle pizza fordi vi alle har forskellig smag.  

En nyere tendens, er søde pizzaer. De traditionelle italienske pizzeriaer forsøger at imødekomme denne tendens ved hjælp af unikke ingredienser. Disse dessert pizzaer har ofte smag kombinationer såsom Nutella, honning, frugt marmelade, yoghurt, og sennep. Desværre er det noget der sjældent ses uden for Italien. Men måske kommer det.

I de seneste par år er en pizza med Pomodoro Pachino og rughetta med cherry tomat og arugola blev meget populær. Også mozzarella di bufala vinder frem som pizza type. Pizza al Taglio som også går under navnet  Pizza Rustica sælges overalt i Italien. Som regel sælges den efter vægt og ofte toppet op med med masser af marinerede og velsmagende champignon, løg og artiskokker. Denne type pizza bages på pander i små stader på gadeplan og bruges ofte som god hurtig frokost. Focaccia ligner pizzaer uden tomater eller ost, men som er omfattet i olivenolie, karamelliseret løg og andre sar toppings. Sfincione er en tyk sicilianske stregen pizza, der bruger tomatsauce, ansjoser (normalt ansjos indsæt) brødkrummer og Caciocavallo (eller en anden lokal sort) ost. Italienske calzones er (ingen overraskelse her!) Mindre end deres amerikanske fætre og ofte fyldt med enten kød eller friske grøntsager (en favorit er spinat) og mozzarella. 

Pizza Margherita er moderen til mange populære sorter af pizza fremstillet i Italien i dag. Pizza´en i den traditionelle runde form og som , altid bliver lavet på bestilling er i sin originale form altid fremstillet i en træ fyret ovn. Men det er meget sjældent at se i dag hvor moderne elektriske ovne er standarden.

Regionale Pizza varianter er altid værd at prøve. Det kan fx være  Pizza:

Pizzaer som henter sin inspiration fra Sicilien har ofte toppings  grønne oliven, skaldyr, hårdkogte æg og ærter. Udover regionale varianter der er flere typer, som er populære i hele Italien. Fx er Quattro Formagi som er bygget op om fire forskellige oste som kan være frisk mozzarella og tre lokale oste af sorterne Gorgonzola, ricotta og Parmigiano Reggiano. Italienske tun i olivenolie er også en lække og populær topping sammen med andre marine produkter. Fx ansjoser, skaldyr og rejer. Quattro Stagioni er en pizza som i opbygning ligner en Capricciosa, repræsenterer de fire årstider og gør en god pizza med dele af artiskokker, salami eller Prosciutto cotto, svampe, og tomater. Pizza topped med basilikum pesto og ingen tomatsauce er også en spændende variant. Der er naturligvis flere hundrede lokale varianter og en verden af smagsoplevelser at gå på opdagelsen i. Alle af dem er lækkere, ingen specielle nævnt og ingen glemt i pizza familien.


vn | fk | bi