Gratis Firewall - Hvor finder jeg en digital dørvogter

Du behøver ikke at bruge en formue på at beskytte dit hjem eller forretnings netværk fra hackeres indtrængninger. Comodo Firewall Pro er et gratis firewall program, der tilbyder alle de sikkerhedselementer som de dyreste og bedste firewall programmer på markedet. Comodo Firewall Pro giver oven i fuldstændig beskyttelse fra en række typer af skadelig software (malware) som fx spyware, trojanske heste, vira, orme og meget mere. Overvej også at finde et gratis spamfilter.

Firewall den elektroniske doervogterI modsætning til mange andre typer af gratis firewall software, arbejder Comodo Firewall Pro proaktivt for at forhindre malware i nogensinde at installere sig på din computer og er meget effektiv til at fjerne trojanske heste inden de komme ind på din computer. Mange andre programmer arbejder kun efter at opdage malware, der allerede er installeret på din computer.

Og det er for sent. For mellem det tidspunkt, hvor malwaren er opdaget og til du kan fjerne den fra din computer, kan der sagtens være opstået betydelige skader på dit system, fx installeret en bagdør i din computer. Så det er vigtigt at huske på, at en hackere ved hvad han går efter, kan nemt og hurtigt få adgang til dine følsomme oplysninger, hvis programmet først er installeret på din maskine.

Den eneste måde at forhindre sådanne skader er derfor at forhindre at skadelig software får adgang til din computer. Comodo Firewall Pro bruger et patentanmeldt princip kaldet " Clean PC Mode " for at registrere din eksisterende applikationer som sikker.

Fra denne dato vil firewall´en kun tillader programmer, som man enten specifikt tillader på sin maskine eller er opført i Comodo's database over godkendte programmer at være installeret på din computer. Denne database indeholder over 1 million programmer og er I stadig vækst. ”Clean PC Mode” forhindrer næsten alle typer af malware i at blive installeret på din computer og sikre dine personlige oplysninger mod nysgerrige blikke.

Denne gratis Firewall har også en række andre værdifulde funktioner. Den mest avancerede er ”Host Intrusion Prevention Systems”. Systemet, kaldet "Defense plus", forhindrer indbrud i din computer på alle niveauer. Det gælder også uautoriserede ændringer i forhold til de rettigheder dit operativsystem giver for filer og poster i registreringsdatabasen.

Suppleret med en brugervenlig intuitiv brugergrænseflade og mange muligheder for at tilpasse programmet til egne behov er Comodo Firewall Pro en af de bedste firewalls på markedet. Comodo Firewall Pro er helt gratis og fri for licensgebyr. Comodo forærer dette slagkraftige program til forbrugerne uden beregning, fordi det er en niche for dem. Comodo's vigtigste indtægter kommer fra SSL-certifikater til virksomheder, Certifikaterne bruges til at etablere sikre forbindelser til e-handel og kommunikation over Internettet. Specielt med fokus på e-handel. Comodo giver med sin strategi kunderne en af markedets bedste firewalls gratis for at give forbrugerne mere tillid og ad den vej motivere til mere e-handel. Selvom Comodo Firewall Pro software er en komplet Firewall løsning for de fleste, kan du opgradere den til Comodo Firewall Pro Plus, hvis du har særligt krævende behov.

Men der er mange andre gode firewalls på markedet som også er gratis. Zonealarm er også et ganske godt program som jeg vil vende tilbage til senere. Og så er det også værd at huske på at Microsoft styresystem WinXP og Vista begge har indbygget firewall som man altid bør slå til. Selv  om de ikke er så gode som special produkter giver de en ganske god beskyttelse mod uønsket adgang til computseren.

For de mere teknisk kyndige er der meget inspiration at hente på Open Source hjemmesiden  http://sourceforge.net/. Søg på firewall og få et bredt udvalg af gratis produkter til styresystemer af typen Unix, Linux, Mac og Windows.


sof | fk | bi