PC-Sikkerhed

På hjemmesiden OpdaterDinPc.dk under punktet "Få tjekket din din PC" kan du få adgang til en masse værktøj, der kan tjekke din pc igennem. Du kan også finde links til forskellige sikkerhedsprodukter. Der er ikke nogen specielle preferencer, men hjemmesiden viser et udpluk af programmer af en god kvalitet. Vær opmærksom på, at der er henvisninger til både gratis programmer og produkter, som du skal betale for.

Hvis du vil følge med i hvad du kan gøre for at beskytte dig mod virus er hjemmesiden Virus 112 et rigtig godt sted at begynde. Her har du også mulighed for at abonnere på et nyhedsbrev der varsler abonnenterne når farlige virus typer er på vej. Nyhedsbrevet er gratis og giver dig tip om hvordan du beskytter dig mod computer orme, trojanske heste og de mange hoax typer der altid er i omløb..

Denne handler om brugercentreret innovation. Ideen går ud på, at få dig til at fortælle os hvad du allerhelst vil have at denne hjemmeside skal hjælpe dig med. Så hvis du vil være med så læs videre.  På hjemmesiden vil der komme artikler om bredbånd og computersikkerhed. Har du har nogle ønsker til emner som du gerne vil se her og gerne nogle links til hjemmesider der handler om temaet Internet, bredbånd og PC-sikkerhed. Så send en en mail til

Bredbånd

Farten på din netforbindelse Mange mennesker har i dag gode bredbåndsforbindelser. Det gælder både dem der bruger de kobberbaserede ADSL forbindelser eller de fremtidssikrede fibernet forbindelser. Men selv om der er tale om gode forbindelser oplever mange brugere at deres forbindelser virker langsommere end det de har abonnement på. Det kan der være mange forklaringer på og dem finder du på ofte under internetleverandørernes supportsider.

Mål hastigheden

Men hvis du vil undersøge hastigheden på din egen forbindelse til internettet kan du gøre det selv. Neden for er der adresser på nogle teleoperatører som har nogle rigtig gode hjemmesider sider hvor du kan måle af hastigheden på din bredbåndsforbindelse. Hvis du bruger en af nedenstånde internetleverandører, skal du vælge den operatør du bruger. Men du kan også bruge en af de to offentlige målesider.  Her er den svenske måleside fra Post- och Telestyrelsen er isærklasse.

Internetleverandører i Danmark

Offentlige målesider

Der findes sikkert andre gode målesteder. Hvis du har erfaringer med dem og du vil dele dem med brugerne af denne hjememside er du velkommen til at sende en mail til


Mobilt bredbånd

Mobilt bredbånd bygger på en teknologi der hedder HSDPA (High-Speed Downlink Packet Access). HSDPA går ind under begrebet 3G (tredje generation mobiltelefoni). De produkter der understøtter HSDPA i dag, har en download-hastighed på mellem 1.8 og 14.4 Mbit/s, alt efter hvad teleselskabet eller operatøren har valgt. I nær fremtid dvs. inden for nogle år, kan vi forvente højere hastigheder op til 42 Mbit/s. Nogle taler enda om op til 100 Mb/s.

Teknologien gør det muligt at koble sig på internettet med med mobile enheder med næsten samme hastighed som almindelige ADSL fastnet forbindelser. Standarden kaldes også for Turbo 3G. I  dag er den højeste hastighed der udbydes 7,2 Mb/s og det er som regel uden nogen yderlig forbrugsgrænse. Men der findes dog selskaber der har en øvre grønse på 10Gb/mdr. men det er de færeste der kommer i nærheden af den grænse. Så i praksis er der også for disse abonnementer frit forbrug.

Mobilt bredbånd åbner for nye muligheder med mobiltelefoni. Du vil på sigt kunne bruge din mobiltelefon på samme måde som din PC. Du kan se film, høre radio, hente din ynglingsmusik og selvfølgelig alle de ting som du allerede bruger internettet til.


Hvor finder jeg en gratis digital dørvogter - Free Firewall

Du behøver ikke at bruge en formue på at beskytte dit hjem eller forretnings netværk fra hackere indtrængninger. Comodo Firewall Pro er et gratis firewall program, der tilbyder alle de sikkerhedselementer som de dyreste og bedste firewall programmer på markedet. Comodo Firewall Pro giver oven i fuldstændig beskyttelse fra en række typer af skadelig software (malware) som fx spyware, trojanske heste, vira, orme og meget mere.  I modsætning til mange andre typer af gratis firewall software, arbejder Comodo Firewall Pro proaktivt for at forhindre malware i nogensinde at installere sig på din computer. Mange andre programmer arbejder kun efter at opdage malware, der allerede er installeret på din computer.

Læs mere her Læs mere her...


Antivirusprogrammer - Trojansk Hest, kan et antivirusprogram styre den

Vi har alle hørt udtrykket trojansk hest, men hvad er det? En trojansk hest er i computer verdenen en ødelæggende programstump, der skjuler sig i et harmløst program. I modsætning til vira, kan trojanske heste ikke kopiere sig selv, men de kan være lige så ødelæggende som de rigtige vira. En af de farligste eksempler på en Trojaner er når et program, giver sig ud for at være et antivirusprogram som kan fjerne virus fra computer, men hvor programmet i stedet skjuler virus ind på din computer. En trojaneren kan være uhyre vanskelig at opdage og fjerne når den først er installeret. Hvem har ikke været online og besøgt en uskyldig hjemmeside hvor en reklame pop-up hævder at være i stand til at befri din computer for nogle grimme virus? Eller endnu mere skræmmende

Læs mere her... Læs mere her...

Antispam


PC sikkerhed

På hjemmesiden OpdaterDinPc.dk under punktet "Få tjekket din din PC" kan du få adgang til en masse værktøj, der kan tjekke din pc igennem. Du kan også finde links til forskellige sikkerhedsprodukter. Der er ikke nogen specielle preferencer, men hjemmesiden viser et udpluk af programmer af en god kvalitet.Vær opmærksom på, at der er henvisninger til både gratis programmer og produkter, som du skal betale for.


Det Digitale Forsamlinghus er lukket

Udviklingen og udbredelsen af bredbånd via fibernet og ADSL har de sidste fire år udviklet sig så meget at arbejdsgruppen bag initiativet har besluttet at stille projektet i bero. Projektt "Det digitale forsamlingshus" er derfor lukket pr 16. juni 2008. Hjemmesiden http://www.virumnet.dk fortsætter som en almindelig informationside med information om PC sikkerhed.
sof | fk | bi